Eliberare documente de identitate şi călătorie

Titlul de călătorie

Titlul de călătorie este documentul care se eliberează cetăţenilor români aflaţi în străinătate, care nu mai posedă un document de călatorie valabil, pentru că titularul să se poată întoarce în ţară sau pentru a putea întocmi o procură în vederea preschimbării cărţii de identiate.

Pentru obţinerea titlurilor de calatorie este necesară o programare prealabilă prin e-mail, iar eliberarea acestuia are loc în aceeaşi zi.

Titlul de călătorie este gratuit și are o valabilitate de 30 de zile consecutive în următoarele 6 luni de la data solicitării.


A. Eliberarea titlului de călătorie pentru adulţi

În cazul adulţilor este obligatorie prezentarea paşaportului şi a cărţii de identitate expirate. În cazul în care aceste acte au fost pierdute sau furate este obligatorie prezentarea unui raport al poliţiei thailandeze şi traducerea în engleză la un birou de traduceri din Thailanda.

De asemenea, dacă nu mai posedaţi nici un document de identitate românesc este recomandabil să prezentaţi o copie a cărţii de identitate sau a paşaportului, cartea de alegător, permisul de conducere românesc, livretul militar sau să cunoaşteti codul dumneavoastră numeric personal, cod ce contine 13 cifre şi poate fi găsit atât în certificatul de naştere cât şi în cărţile de identitate şi paşapoarte.
 

B. Eliberarea titlului de călătorie pentru minori

În cazul minorilor este obligatorie prezenţa ambilor părinţi (sau, după caz, a celui care deţine custodia minorului) care trebuie să prezinte, în original, cărţile lor de identitate sau paşapoartele valabile, paşaportul expirat al minorului şi certificatul de naştere al copilului.

Dacă minorul are doar un certificat de naştere eliberat de autorităţile thailandeze, document trebuie mai întâi înscris în registrele de stare civilă ale ambasadei.

În cazul minorilor incredinţaţi unuia dintre părinţi, trebuie prezentată, în original, sentinţa românească care să conţină menţiunea "definitivă şi irevocabilă".

În cazul in care numele actuale ale părinţilor nu coincid cu cele din certificatul de naştere al minorului, va trebui să prezentaţi şi certificatul de căsătorie, sentinţa de divorţ sau documentul din care reiese respectiva schimbare.

Dacă unul sau ambii părinţi au documentele de identitate româneşti expirate, acestora li se va elibera, de asemenea, un titlu de călătorie.

În cazul pierderii paşaportului anterior al minorului, se va prezenta raportul politiei thailandeze şi traducerea în engleză, efectuată la un birou de traduceri din Thailanda.

Prezenţa minorilor la sediul Sectiei Consulare este obligatorie doar pentru cei care au vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani. Pentru minorii sub 14 ani, părinţii pot aduce o fotografie 3 cm x 4 cm pe fundal alb.

În cazul în care unul dintre părinţi nu se poate prezenta la consulat, este necesară prezentarea de către celalalt părinte a unei împuterniciri autentificate la un notar public din România sau la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate.

Marcarea Zilei Internaţionale a Francofoniei la Bangkok

04.02.2012

Grup de elevi thailandezi in vizita la standul Romaniei, Bangkok 2012 La 4 februarie 2012, a avut loc la Bangkok, la sediul Alianţei Franceze, marcarea Zilei Internaţionale a Francofoniei. România a fost reprezentată…

Demersuri pentru asigurarea condiţiilor sanitar-veterinare la importul produselor animale din România

08.05.2012

Convorbiri la Departamentul de Ceştere a Animalelor, Ministerul Agriculturii şi Cooperativelor, Thailanda La 8 mai 2012, Gruia Jacotă, însărcinatul cu afaceri a.i al României în Regatul Thailandei, a avut o întâlnire cu Trithasdee Chaosuancharoen,…

Succes al vinurilor şi cosmeticelor româneşti la Târgul de binefacere organizat de Crucea Roşie thailandeză

04.03.2012

Târgul de binefacere al Crucii Roşii Thailandeze. Standul României. Cea de-a 45-a ediţie a Târgului de binefacere găzduit de Societatea Naţională de Cruce Roşie thailandeză în colaborare cu ambasadele din Bangkok s-a…