Înscriere acte emise de autorităţi străine

Certificatul de căsătorie

Acte necesare pentru înscrierea certificatului de căsătorie

Pentru depunerea unei cereri pentru înscrierea certificatului de căsătorie emis de autorităţile thailandeze, ambii soţi trebuie să se prezinte la ambasadă cu următoarele acte:

  1. originalul certificatului de căsătorie eliberat de autorităţile thailandeze - originalul în thailandeză,  traducerea în engleză și traducerea în limba română;
  2. actele de identitate ale soţilor. Cetăţeanul român va prezenta cartea de identitate sau paşaportul iar cetăţeanul străin paşaportul şi cartea de identitate;
  3. certificatele de naştere ale soţilor şi traducerea în engleză și traducerea în limba română a certificatului de naştere al cetăţeanului thailandez.

Actele de la punctele 1 si 3 (acte emise în Thailanda) se supralegalizează la Ministerul Afacerilor Externe thailandez.

Când veţi veni la ambasadă veţi face următoarele:

1. Depunerea unei cereri pentru înscrierea certificatului de căsătorie.

2. Autentificarea sigiliului Ministerului Afacerilor Externe thailandez.

3. Depunerea unei declaraţii prin care solicitantul confirmă, pe proprie răspundere că nu a mai cerut înscrierea actului la o altă ambasadă, consulat sau autoritate română.

4. Autentificarea unei declaraţii prin care soţii precizează care va fi numele de familie al fiecăruia după căsătorie.

5. Depunerea unei declaraţii privind regimul matrimonial stabilit la încheierea căsătoriei înaintea autorităţilor thailandeze.

Dacă în statutul civil al soţului,cetăţean român au intervenit schimbări în străinătate, respectiv divorţ, schimbare de nume, dar care nu au fost înregistrate şi în România, acesta trebuie să se adreseze mai întâi autorităţilor române pentru a întreprinde următoarele demersuri după caz:

1. Dacă anterior căsătoriei, soţul cetăţean român şi-a schimbat numele şi/sau prenumele în străinătate, în primul rând se va înregistra schimbarea de nume şi/sau prenume, după caz.     

Cererea pentru înscrierea menţiunilor se poate depune în România la primăria care are în păstrare actul de stare civilă pe care urmează să se înscrie menţiunea. Cererea se poate depune personal sau prin împuternicit cu procură specială.

Ulterior înregistrării modificărilor de schimbare de nume şi/sau prenume şi obţinerea unui nou certificat de naştere se poate depune cererea pentru înscrierea certificatului de căsătorie eliberat de autorităţile străine.

2. Dacă  unul dintre soţi, cetăţean român, a avut o căsătorie anterioară şi un divorţ pe care nu le-a înregistrat în România, trebuie să se înregistreze  mai întâi  în registrele de stare civilă române  menţiunea de căsătorie şi de divorţ.

Cererea pentru înscrierea menţiunilor se poate depune în România la primăria care are în păstrare actul de stare civilă pe care urmează să se înscrie menţiunea. Cererea se poate depune personal sau prin împuternicit cu procură specială.

Ulterior înregistrării modificărilor şi obţinerea unui nou certificat de naştere cu menţiuni se poate depune cererea pentru înscrierea certificatului de căsătorie.

Serviciul este prestat cu titlu gratuit. 

5. Depunerea unei declaraţii privind legea şi regimul matrimonial alese la căsătorie înaintea autorităţilor thailandeze.

6. Depunerea unei declarații privind datele personale ale soților.

Întocmirea actului se va face numai în condiţiile în care s-a stabilit că soţul cetăţean român, în cazul în care a avut una sau mai multe căsătorii încheiate în străinatate şi hotărârea de divorţ a fost pronunţată în străinătate, a solicitat înscrierea menţiunilor de căsătorie şi de divorţ pe marginea actului de naştere din ţară. Dovada o poate face prezentând certificatul de naştere eliberat de autorităţile din ţara, cu toate menţiunile înscrise (referitoare la căsătorie sau divorţ).

Marcarea Zilei Internaţionale a Francofoniei la Bangkok

04.02.2012

Grup de elevi thailandezi in vizita la standul Romaniei, Bangkok 2012 La 4 februarie 2012, a avut loc la Bangkok, la sediul Alianţei Franceze, marcarea Zilei Internaţionale a Francofoniei. România a fost reprezentată…

Demersuri pentru asigurarea condiţiilor sanitar-veterinare la importul produselor animale din România

08.05.2012

Convorbiri la Departamentul de Ceştere a Animalelor, Ministerul Agriculturii şi Cooperativelor, Thailanda La 8 mai 2012, Gruia Jacotă, însărcinatul cu afaceri a.i al României în Regatul Thailandei, a avut o întâlnire cu Trithasdee Chaosuancharoen,…

Succes al vinurilor şi cosmeticelor româneşti la Târgul de binefacere organizat de Crucea Roşie thailandeză

04.03.2012

Târgul de binefacere al Crucii Roşii Thailandeze. Standul României. Cea de-a 45-a ediţie a Târgului de binefacere găzduit de Societatea Naţională de Cruce Roşie thailandeză în colaborare cu ambasadele din Bangkok s-a…