Eliberare documente de identitate şi călătorie

Paşaportul simplu electronic

Începând cu data de 31 decembrie 2008, România a pus în circulaţie paşaportul electronic.

Pentru obtinerea unui nou paşaport este necesară o programare prealabilă pe care o puteţi obţine trimiţând un e-mail la adresa de contact a secţiei consulare.

Taxa care se achită este echivalentul în baht a 59 euro, iar termenul de eliberare este de aproximativ 30-45 zile lucratoare de la data depunerii cererii, la sediul ambasadei sau în aproximativ trei săptămâni prin ridicarea paşaportului nou de la serviciul comunitar de paşapoarte din judeţul de domiciliu de către un mandatar al solicitantului care prezintă la ghişeu o procură autentificată la ambasadă şi paşaportul actual pentru anulare. Procura şi paşaportul actual vor fi trimise mandatarului prin curier rapid (TNT, DHL sau UPS) pe proprie răspundere. La livrarea noului paşaport, la ambasadă sau în ţară, paşaportul actual urmează să fie anulat şi înapoiat solicitantului/ mandatarului. Vizele îşi păstrează valabilitatea şi viza thailandeză poate fi transferată la Departamentul de Imigrări.

Solicitanţii trebuie să aleagă opţiunea ţării de colecţie a paşaportului de la început: la ambasada sau ridicare prin procură în România. Opţiunea ţării de colecţie nu poate fi schimbată ulterior.

Paşaportul simplu electronic se elibereazã cetãţenilor români cu domiciliul in România (conform legii, o persoană poate avea un singur domiciliu şi mai multe reşedinte temporare) şi cetaţenilor români cu domiciliul în străinătate.

Noua procedură de eliberare a paşapoartelor electronice şi a titlurilor de călătorie presupune prezenţa obligatorie a solicitantului la sediul ambasadei, inclusiv a minorilor, având în vedere că este necesară prelevarea amprentelor, fotografierea şi semnarea electronică a formularului de cerere. De asemenea, este necesară prezentarea în original a tuturor actelor necesare eliberării documentelor de calatorie.

Preluarea cererii, verificarea şi introducerea datelor, inclusiv a fotografiei, amprentelor şi semnăturii durează aproximativ 60 minute / persoană.

Pentru ca fotografia să poată fi preluată în condiţii optime, solicitanţii trebuie să poarte îmbrăcăminte în culori închise şi să evite culorile tari sau caroiajele.

La sosirea paşaportului din ţară, ambasada contactează solicitantul care trebuie să se prezinte la ghişeu pentru semnarea electronică a formularului de livrare a paşaportului.

Marcarea Zilei Internaţionale a Francofoniei la Bangkok

04.02.2012

Grup de elevi thailandezi in vizita la standul Romaniei, Bangkok 2012 La 4 februarie 2012, a avut loc la Bangkok, la sediul Alianţei Franceze, marcarea Zilei Internaţionale a Francofoniei. România a fost reprezentată…

Demersuri pentru asigurarea condiţiilor sanitar-veterinare la importul produselor animale din România

08.05.2012

Convorbiri la Departamentul de Ceştere a Animalelor, Ministerul Agriculturii şi Cooperativelor, Thailanda La 8 mai 2012, Gruia Jacotă, însărcinatul cu afaceri a.i al României în Regatul Thailandei, a avut o întâlnire cu Trithasdee Chaosuancharoen,…

Succes al vinurilor şi cosmeticelor româneşti la Târgul de binefacere organizat de Crucea Roşie thailandeză

04.03.2012

Târgul de binefacere al Crucii Roşii Thailandeze. Standul României. Cea de-a 45-a ediţie a Târgului de binefacere găzduit de Societatea Naţională de Cruce Roşie thailandeză în colaborare cu ambasadele din Bangkok s-a…