Asistenţă şi servicii consulare pentru…

Căsătoria în Thailanda

 

Cetăţenii români care nu au reşedinţa stabilită în Thailanda au posibilitatea de a încheia căsătoria înaintea autorităţilor thailandeze, la Oficiul de Stare Civilă districtual (Amphur). Aceasta este posibil atât pentru cuplurile în care unul dintre parteneri este cetăţean român, cât şi pentru cuplurile în care ambii parteneri sunt cetăţeni români.

Atenţie! Pentru cuplurile din care unul dintre parteneri este cetăţean al unei ţări din lista întocmită în conformitate cu Regulamentul CE 539/2001 şi Anexa IV la Codul Comunitar de Vize – lista statelor terţe suspuse obligativităţii obţinerii unei vize de tranzit aeroportuar înscrise în Anexa 1, acestea trebuie să prezinte dovezi incontestabile de natură să demonstreze trăinicia şi seriozitatea relaţiei de cuplu premergătoare căsătoriei. În acest scop, se va solicita o programare la ambasadă pentru un interviu a cărui evaluare va fi transmisă autorităţilor de imigrare din România.
Aceste măsuri sunt necesare pentru a combate migraţia ilegală în spaţiul Uniunii Europene prin încheierea de căsătorii de convenienţă facilitate de reţele internaţionale de crimă organizată şi trafic de fiinţe umane. România, ca ţară membră UE şi candidat la aderarea la spaţiul Schengen, se află sub obligaţia asumată cu responsabilitate de a aplica măsurile cele mai eficiente pentru controlul imigrării, adaptate la specificul fiecărei regiuni şi ţări în care este reprezentată diplomatic prin ambasade sau consulate generale, pentru a avea o contribuţie vizibilă şi recunoscută la asigurarea şi consolidarea siguranţei cetăţenilor săi şi ai altor state membre ale Uniunii Europene.
 
Etapele care trebuie parcurse sunt următoarele:
  • Obţinerea declaraţiei de celibat traduse în limba engleză de la Ambasada României.
  • Traducerea acesteia în limba thailandeză la un birou de traduceri local.
  • Legalizarea traducerii în thailandeză la Ministerul Afacerilor externe thailandez.
  • Prezentarea documentului împreună cu actele de identitate ale celor doi parteneri la Oficiul de Stare Civilă districtual.
Dacă unul dintre parteneri este divorţat, trebuie să prezinte copia hotărârârii judecătoreşti definitivă tradusă în engleză şi legalizată de ambasadă.
 
După obţinerea certificatului de căsătorie eliberat de autorităţile thailandeze, pentru a produce efecte juridice în România, acesta poate fi înscris în registrele de stare civilă ale Ambasadei României în Regatul Thailandei sau în România, la biroul de stare civilă al primăriei în raza căreia se află domiciliul comun al cuplului.
 
Ambasada nu oferă sprijin şi consultanţă în afara celor de mai sus, legatura cu autorităţile locale în vederea înregistrării căsătoriei, traducerii şi legalizării documentelor care urmează să fie prezentate la Secţia Consulară fiind responsabilitatea personală a cetăţenilor.

Marcarea Zilei Internaţionale a Francofoniei la Bangkok

04.02.2012

Grup de elevi thailandezi in vizita la standul Romaniei, Bangkok 2012 La 4 februarie 2012, a avut loc la Bangkok, la sediul Alianţei Franceze, marcarea Zilei Internaţionale a Francofoniei. România a fost reprezentată…

Demersuri pentru asigurarea condiţiilor sanitar-veterinare la importul produselor animale din România

08.05.2012

Convorbiri la Departamentul de Ceştere a Animalelor, Ministerul Agriculturii şi Cooperativelor, Thailanda La 8 mai 2012, Gruia Jacotă, însărcinatul cu afaceri a.i al României în Regatul Thailandei, a avut o întâlnire cu Trithasdee Chaosuancharoen,…

Succes al vinurilor şi cosmeticelor româneşti la Târgul de binefacere organizat de Crucea Roşie thailandeză

04.03.2012

Târgul de binefacere al Crucii Roşii Thailandeze. Standul României. Cea de-a 45-a ediţie a Târgului de binefacere găzduit de Societatea Naţională de Cruce Roşie thailandeză în colaborare cu ambasadele din Bangkok s-a…